Om os

Vores baggrund

I 2015 startede vi vores studier på DTU Miljø, hvor vi læser en 5-årig uddannelse i Miljøteknologi. Vi er begge  passionerede indenfor vores felt, og vil gerne være en aktiv (og vidensbaseret) stemme i klimadebatten. Under vores uddannelse har vi tilegnet os en bred forståelse indenfor miljø og klima, hvor vi har lært om alt fra mikroplast til klimasikring af byer.

Intentionen bag Kend Dit Klima

Alle ved, at vi står overfor nogle alvorlige klima- og miljøtrusler, men hvor i helgoland skal man starte henne? Med vores faglige baggrund, som snart færdiguddannede miljøingeniører, vil vi gerne hjælpe med at belyse netop dette.

Vi elsker at danskerne har taget den grønne omstilling så meget til sig – for det har vi brug for. Dog oplever vi, at debatten primært styres af personlige holdninger og forhastede konklusioner, hvor det videnskabelige belæg kommer i anden række. Vores intention med denne blog er, at klæde den almene dansker på til at tage sine egne miljø- og/eller klimavenlige beslutninger baseret på en nuanceret diskussion af den viden, som er tilgængelig.

Vi lover ikke, at kunne give det helt rigtige svar, da verden ikke altid kun er sort/hvid. Vi vil bestræbe os på at forklare og diskutere diverse miljøproblematikker ud fra flere synspunkter. Hvilke beslutninger som du så vil tage i dit liv, afhænger derfor af dine egne prioriteter og præferencer, og dem skal vi nok love ikke at stikke snuden alt for meget i.

De bedste hilsner,

Kend dit Klima, Karin og Sofie

Sofie og Karin

Sofie

Ærke-københavner med lidt for hipster møbler i lejligheden på Vesterbro. Derudover spiller jeg håndbold og er kæmpe fan af Den Store Bagedyst. Jeg har valgt at dreje min uddannelse mod øko-toksikologi (fancy ord for ting, der er giftige).

Karin

Farverig halvsvensker med farhumor, som i øvrigt er spejder på for-mangende år. Min specialisering indenfor miljø er klimatilpasning af byer (ja, jeg dimensionerer kloakledninger… 😉 ). 

…. Derudover er vi begge nogle crazy-cat-ladies med hang til hækling og rødvin 😉